Verkopen vordering

Verkopen van je vordering

Vordering verkopen
Als u uw factuur niet betaalt krijgt. En u heeft er alles aan gedaan maar u heeft
nog steeds geen betaling ontvangen dan heeft u een paar keuzes. U kunt een incassobureau inschakelen of u kunt uw vordering verkopen.

Een incassobureau kan er alles aandoen om uw factuur toch betaalt te krijgen. Maar hier gaat soms veel tijd en geld in zitten. Er kunnen hardnekkige wantbetalers zijn, die niet betalen of ze betalen pas als het dossier bij de deurwaarder of bij de rechter ligt. Als u deze tijd niet heeft of u wilt snel het geld van de openstaande vordering ontvangen dan kunt u ook uw vordering verkopen.

Hoe werkt het?
Als u heeft besloten om niet meer langer te wachten op uw geld en u gaat uw openstaande vordering verkopen dan biedt u uw openstaande vordering aan en een koper van de vordering zal contact met u opnemen. Dan wordt er gesproken over de vordering en wat het risico van de koper is. De koper doet u een bod voor de vordering en u kunt hiermee akkoord gaan houdt er wel rekening mee dat dit bedrag altijd lager is dan de vordering. Dit heeft te maken met het risico die een koper heeft.

Beide partijen gaan akkoord hoe verder
Als beide partijen akkoord gaan met de vordering en de prijs dan wordt er een akte van cessie gemaakt. Als deze door beide partijen getekend is dan is de verkoop officieel en zal de koper het afgesproken geld naar de verkoper overmaken. De koper van de vordering zal dan gaan proberen om de vordering toch betaalt te krijgen.

Voordelen voor de verkoper
De voordelen voor de verkoper is dat hij zonder een incassoprocedure te starten toch een deel van zijn geld krijgt. En het is tijdbesparend voor de verkoper want hij krijgt na de overeenkomst direct zijn geld.

 

Neem direct contact op

13 + 13 =