Akte van cessie factoring

Een vordering verkopen middels een akte van cessie!

 

Een akte van cessie

Allereerst, wat is een akte van cessie? Een akte van cessie is een overeenkomst waarin staat dat u uw openstaande vordering of vorderingen overdraagt aan de tegen partij. Er staat in een akte van cessie om wat voor vordering het gaat, welk bedrag geïncasseerd moet worden en voor welk bedrag het incassobureau vordering overkoopt. Deze akte van cessie moet door beide partijen ondertekend te worden, want dan pas is de akte van cessie officieel. Incassobond maakt deze akte van cessie en koopt tevens ook uw vordering of vorderingen.

 

Factoring is een ander woord voor vordering kopen!

Het kopen van een openstaande vordering of vorderingen heet factoring. Waarom koopt een bedrijf uw factoring? Als uw klant uw openstaande factuur of facturen niet betaald dan heeft u een vordering of vorderingen op de uw klant. U kunt er dan voor kiezen om de vordering of vorderingen te verkopen aan een andere partij.

 

Wat zijn de risico’s voor het kopen van uw vordering of vorderingen?

Een factoring kopen is een risico. We hebben te maken met wanbetalers , ze hebben immers uw factuur niet binnen de normale betalingstijd voldaan. Er bestaat een kans dat de wanbetaler ook wanneer de vordering bij de koper ligt niet gaat betalen. Dat is dus een groot risico voor een koper. Ook kost het vaak tijd en geld om de vordering geïncasseerd te krijgen. In sommige gevallen kan de nieuwe eigenaar van de vordering deze niet incasseren. Hij blijft dan met een groot verlies achter. Deze kan hij dan niet meer verhalen op de verkopende partij.

 

Wat zijn de voordelen voor u als verkopen van de vordering of vorderingen?

Een koper gaat er alles aan doen om de vordering alsnog voldaan te krijgen. Soms lukt dit vrij snel maar soms komt het zelfs zover dat er een gerechtelijke procedure gestart moet worden om de vordering voldaan te krijgen dit kost veel geld en tijd.

 

Wat zijn de voordelen voor u als verkoper van de vordering?

Als u de openstaande vordering verkoopt aan een koper heeft u een paar voordelen. U krijgt altijd een deel van uw vordering. Wanneer de akte van cessie door beide partijen is getekend krijgt u het afgesproken bedrag gelijk op uw rekening gestort. Het levert u dus direct geld op en u bent van alle rompslomp af.

 

Neem direct contact op

10 + 11 =

Vragen?

Neem contact op met Rob Kriek voor meer informatie

Bel

085-7600267

Of stuur een mail naar

info@debtcapital.nl